Rapport fra junior-NM i Sandnes

Ny pers og 6.plass på 1500m for Vilde-Sofie Torvund i U20-klassen, mens Synne-Helen Torvund gjorde comeback i stav med sølv i U23-klassen.

2023-08-28
Kjetil Torvund
Vilde-Sofie Torvund 17 år og konkurrerer i U20 klassen: planen var å løpe 800m og 1500m i helgen. 1500 meter forsøk (24 utøvere - 2 heat) gikk på fredag og alt gikk etter planen for å være blant de 5 i forsøksheatet som gikk direkte til finalen. Vilde lå fint plassert som nr 3 i oppløpet 100 meter fra mål og var i ferd med å avansere frem da hun ble hektet av en løper bak henne og falt overende. Slo seg godt men greide å komme seg opp igjen men da etter at 4 løpere hadde passert henne. Vi leverte inn en protest som ble tatt til følge da Vilde var uforskyldt til fallet og lå helt i tet. Vilde gikk derfor videre til finalen på lørdagen. På grunn av fallet valgte vi å droppe 800 meteren. Finalen på lørdag gikk veldig bra hvor Vilde løp inn til en fin 6.plass og satt ny pers med nesten 1 sekund. I finalen endte hun som nr.2 i 17 årsklassen. Neste stevne for Vilde er UM på Fana stadion 8-10.september.

Synne-Helen Torvund 21 år og konkurrerer i U23 klassen: Synne har nylig begynt å hoppe stav igjen og hadde fått lånt seg noen staver for å se om hun kunne ta kravet til Junior NM på 2,70m. Etter å ha hoppet to små stevner i Kristiansand, hvor hun studerer, ble kravet tatt med høyden 2,71m. Synne leverte flere gode hopp og satt ny pers med høyden 2,81m og sikret seg dermed 2.plass i en noen slunken U23 klasse. Vi ser at hun ikke har glemt gamle kunster, som tok henne til gull i Ungdomsmesterskap innendørs i 2018. Med god trening videre kan vi nok se over 3 meter neste sesong.